HOME CONTACT LOGON SITEMAP


DOMEINNAAM NOG VRIJ?
Check hier of uw domeinnaam nog vrij is. Meer informatie...Alternatieve poort voor SMTP


Steeds meer internet providers blokkeren poort 25 (SMTP) welke gebruikt wordt om e-mail via te versturen. Op deze manier verplichten zij u gebruik te maken van de SMTP server van de provider zelf. Deze maatregelen worden genomen om spam tegen te gaan.

Als u uw e-mailaccount op een computer thuis of kantoor instelt is het geen probleem om de uitgaande mailserver van uw eigen internet provider te gebruiken. Ben u echter veel op pad en gebruikt u uw laptop om e-mail te versturen dan is het vervelend om elke keer de uitgaande mailserver bij de account instellingen te wijzigen. Niet alleen het instellen is vervelend, maar ook het moeten uitzoeken welke SMTP server er nu weer gebruikt moet worden is vervelend.

Speciaal voor onze klanten bieden we de mogelijkheid om mail met onze SMTP servers te versturen via een alternatieve poort. Naast poort 25 kan bij ons ook poort 587 gebruikt worden. Zo kunt u altijd dezelfde mailserver gebruiken. Als uitgaande mailserver gebruikt u smtp.<uwdomein>.nl.

U kunt de poort in bijvoorbeeld Outlook op de volgende wijze aanpassen.
- Klik in het menu Extra op E-mailaccounts.
- Selecteer Bestaand e-mailaccounts weergeven of wijzigen en klik op Volgende.
- Dubbelklik op het e-mailaccount waarvan u de poort wilt wijzigen.
- Klik in het venster dat opent op de knop Meer instellingen
In het venster dat open klikt u op het tabblad Geavanceerd. U ziet nu onderstaand venster. Pas hier de poort aan zoals aangegeven.   ALGEMENE VOORWAARDEN

© 2001-2021  ZIJLSTRA AUTOMATISERING   ·   TEL 0511 47 68 95   ·   FAX 0511 47 68 96